135 ЗАКАРПАТЦІВ БІГЛИ

заради воїнів – і заробили майже 6 тис. грн

Хоча реєстрація на акцію «Біжу за бійця» чи «Пробіг переможців» була призначена на 19.00, бажаючі почали збиратися біля облмуздрамтеатру раніше. Мета полягала в тому, щоб заплатити за забіг 30 гривень, які Рух підтримки закарпатських військових спрямує для бійців.

А точніше, для Івана Говбела з Ясіні та Антона Савка з с. Ільниця на Іршавщині. Перший боєць-доброволець у складі 128-ї бригади, пройшов Дебальцеве. З війни «привіз» неспецифічний виразковий коліт. Другий  у лютому 2015-го під Дебальцевим отримав важке поранення в голову. Пережив кому. Обом необхідне довічне лікування, і виплати за інвалідністю не покривають щомісячних витрат, резюмувала координатор руху Галина Ярцева.

Першим зареєструвався обласний військовий комісар Богдан Череміський. Затим – прикордонники, патрульні, військові, футболісти та гравці в американський футбол, волонтери, переселенці, працівники юстиції, журналісти, діти, священик і навіть мер Ужгорода, який одразу після концерту в драмтеатрі перевдягнувся й долучився до акції. Найбільш зворушливим було, коли до столу співорганізаторів «Uzhhorod Running Club» – приїхали на візках кілька молодих людей із організації «Оптиміст – Вибір». За нашими спостереженнями, люди кидали більші суми й не просили здачі.

Словом, потрібно було пробігти 2 км, а найвитриваліші за перемогу долали 4 км (маршрут пролягав через транспортний міст, уздовж липової алеї, через пішохідний міст і завершувався драмтеатром). Ми теж брали участь. У один момент хтось схопив мене за руку. Це була 4,5-річна учасниця Катерина Костюк, яка бігла зі своєю родиною (її батько Йосип Сабадош – учасник АТО). Це мале дівча постійно спонукало мене рухатися швидше.  І ми таки добігли разом.

Серед жінок третє, друге і перше місця посіли та отримали призи Оксана Диба, Ольга Ткачова й Марина Яцола, а серед чоловіків – Федір Петканич, Андрій Кирилюк і Василь Дюрдь. Також відзначили найстаршого учасника – (Наталія Бедь), і найменшого –Дениса Наймана, якому всього 1 рік і 11 місяців. Він весь марафон сидів у татка-поліцейського на шиї. А переможцями в цьому забігу є всі! До того ж заробити вдалося аж 5889 гривень, які рух перерахує на лікування бійців! Слава Україні!

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*