2017 рік увійде в історію як один із найтепліших

Нинішній рік увійде в історію метеоспостережень як один із найтепліших, повідомила Всесвітня метеорологічна організація на початку конференції ООН із клімату в Німеччині.

Як інформує «Радіо Свобода», з 6 до 17 листопада в Бонні зустрічаються представники майже 200 країн, щоб підтримати Паризьку кліматичну хартію, незважаючи на вихід із неї США. 2016 рік був найспекотнішим, а 2015-й і 2017-й посідають друге місце, йдеться в попередньому річному звіті агентства ООН, оприлюдненому 6 листопада. У ньому йшлося про те, що кількість вуглекислого газу в атмосфері цьогоріч продовжувала рости, в той час як рівень моря підвищується, а льодовий покрив Антарктиди наближається до рекордно низького рівня.

У доповіді вказано, що глобальна середня температура з січня по вересень 2017-го була приблизно на півградуса за Цельсієм вища, ніж усереднено за 1981 – 2010 роки. «Ми стали свідками надзвичайних погодних умов у 2017-му», – йдеться в заяві генерального секретаря ВМО Петтері Тааласа.

Зокрема він звернув увагу на урагани в Атлантиці й Карибському басейні, температури, що перевищують 50 градусів за Цельсієм, у Пакистані, Ірані й Омані, мусонні повені в Азії та посуху в Східній Африці.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*