5 мільйонів деревцят висадили в лісах області цієї весни

Фінішувала акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках». У її рамках у нашому краї цього року посадили вже понад 5 мільйонів молодих деревцят на площі понад 2900 гектарів.

– Це значно більше, ніж у 2016-му й у попередні роки, – каже начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга. – Загалом же лісогосподарники висадять за 2017-й понад 10 мільйонів саджанців, адже окрім акційних заходів, проводилися ще й планові. Лідерами по створенню лісових насаджень стали держпідприємства «Брустурянське ЛМГ» (305 гектарів), «Рахівське ЛДГ» (250), «Міжгірське ЛГ» (205), «Ясінянське ЛМГ» (195 га) та інші. На землях, що вийшли з сільськогосподарського користування, найбільше нових лісів створили у Верхньогірському та Тячівському ЛГ. Основними породами, які висаджували, були ялиця, ялина, дуб, вільха, модрина, клен-явір.

В цьогорічній акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на теренах Закарпаття взяли участь керівники обласної та місцевої влади разом із підлеглими, учні, шкільні лісництва, громадські активісти, журналісти, а також прибічники екологічних рухів, сільські жителі, духовенство, інтелігенція, повідомляє прес-служба ОУЛМГ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*