647 ЗАКАРПАТЦІВ, ЯКІ ПРАЦЮВАЛИ БЕЗ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН,

виявлено з початку року на Закарпатті

В облдержадміністрації під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

З метою захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, в області проводяться перевірки суб’єктів підприємницької діяльності.

Так, упродовж чотирьох місяців цього року в області відповідними робочими групами міськвиконкомів і райдержадміністрацій перевірено 1561 суб’єкт господарювання. У результаті виявлено, що працю 647 осіб використовували без належного оформлення трудових відносин. Такі перевірки мають позитивний результат – цьогоріч уже укладено та зареєстровано у центрах зайнятості трудові договори з 509 працівниками.

— Чимало підприємців і надалі продовжують виплачувати зарплату своїм працівникам «у конвертах». Цим самим вони порушують законодавство та право людей на соціальні гарантії з боку держави. Тому ми й надалі маємо контролювати, перевіряти та вирішувати проблему працевлаштування наших краян, — наголосив Михайло Попович, повідомляє прес-центр ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*