90% собак-безхатьків простерилізують в обласному центрі

Меморандум між виконавчим комітетом Ужгородської міськради і ТОВ «Чотири лапи Україна» підписали мер Богдан Андріїв та директор цієї зоозахисної організації Олександра Лісчишина. Документ визначає засади співпраці у вирішенні проблем безпритульних тварин в Ужгороді.

Команда з шести фахівців з кінця травня проводить безкоштовну стерилізацію, щеплення від сказу, ідентифікацію та реєстрацію собак-безхатченків. Як повідомила Олександра Лісчишина, в Ужгороді задіяна мобільна клініка та двоє ветеринарів, двоє ловців, адміністратор і людина, яка доглядає за тваринами. Значну допомогу надають захисники з ГО «Барбос».

Попереду ще близько тижня роботи, а вже простерилізовано понад 90 собак. Усіх відловлювали вручну. Чотирилапі, які взяті на облік, мають блакитну бирку на вусі. До речі, представниця міжнародної організації відзначила, що й досі в обласному центрі  чимало собак із бирками, які причепили під час подібної кампанії в 2013-му. Отже, тварини добре почуваються, живуть у звичному середовищі, але, головне, не принесли потомство, яке б поповнило лави безпритульних тварин.

Загалом, враховуючи акції і 2013 року й нинішню, орієнтовно 90% собак-безхатьків тепер в Ужгороді будуть стерилізовані.

Богдан Андріїв подякував захисникам тварин за роботу, яку проводять на волонтерських засадах. «Я сам маю трьох собак і категорично не сприймаю жорстокого ставлення до них, варварських методів знищення. Міська влада і надалі надаватиме всіляку підтримку, допомогу і сприяння захисникам тварин».

Опісля відбулася просвітницька акція на площі Театральній. Усі охочі могли  обрати собі друга зі «знайд», які наразі живуть у притулку, зробити фото з велетенським 6-метровим песиком.

Оксана НЕВИЦЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*