Аеропортом «Ужгород» зацікавилася прокуратура

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майже 70 тис. грн. службовцями «Міжнародного аеропорту «Ужгород».
 
Як повідомив старший прокурор відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури області Вадим Савчак, було проведено перевірку в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у обласному комунальному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Ужгород» з питань дотримання вимог бюджетного та трудового законодавства України. Тоді й з’ясувалося, що службові особи підприємства всупереч Закону України «Про оплату праці», ч.1 постанови КМУ та навіть контракту з директором комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж 2010—2014 років заволоділи коштами комунального підприємства на суму майже 70 тис. грн.
 
Також прокуратура відкрила ще одне провадження за ч. 2 ст.192 КК України — заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або такі, що заподіяли майнову шкоду у великих розмірах, — караються штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Йдеться про те, зазначають у прес-службі прокуратури Закарпатської області, що службові особи ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» заподіяли значну майнову шкоду територіальній громаді міста Ужгорода у вигляді ненадходження до місцевого бюджету 127 тис. грн.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*