Акцію протесту влаштували профспілки

В Ужгороді відбулася масова попереджувальна акція протесту профспілок, яка включала пікетування Закарпатського окружного адмінсуду та мітинг біля будівлі облради профспілок та ОДА. Її мета – захист інтере­сів працюючих та майнових прав щодо Будинку профспілок на пл. Народній, 5. Долучилися понад 2 тисячі осіб.

Підтримати профспілки Закарпаття приїхали керівники ФПУ та делегації з 11 областей. На мітингу біля ЗОАС гострими були виступи голови облпрофради Володимира Фленька, заступника голови ФПУ Євгена Драп’ятого та інших. Як наголошувалося, конфлікт між Закарпатською облпрофрадою і окружним адмінсудом за право власності на будівлю профспілок дістав розголос. Згідно з рішеннями судів, прийнятими за ігнорування позиції й доводів профспілок, обласну раду профспілок позбавили права на будівлю на пл. Народній, яка 55 років перебуває у її віданні. На підставі цих судових рішень прийняли розпорядження КМУ «Про передачу частини будівлі в м. Ужгород до сфери управління Державної судової адміністрації».

ЗОАС, претендуючи на будівлю профспілок, замовчує, що згідно з розпорядженням КМУ 2011 р. йому вже передали в оперативне управління триповерхову будівлю по вул. Другетів, 91 площею понад 2 тис. м2. Учасники акції скандували: «Руки геть від профспілкового майна» тощо.

Далі на площі Народній відбувся ще один мітинг, де виступаючі акцентували увагу на питаннях розвитку соціального діалогу в Україні, захисті соціально-економічних і майнових прав спілчан. Учасники акції прийняли Резолюцію з вимогами до Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та роботодавців:

Сергій БАРАНЧИКОВ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*