Аннамарі ДАНЧА: «ДОСЯГТИ УСПІХУ ДОПОМОГЛА ПІДТРИМКА РОДИНИ»

Утретє за свою спортивну кар’єру, на зимові олімпійські ігри поїде 28-річна ужгородська сноубордистка Аннамарі Данча. До цих змагань їй довелося пройти жорсткий відбір на багатьох «фісовських» та етапах кубка світу. Після Сочі в житті Аннамарі відбулися приємні зміни – вона вийшла заміж, згодом стала мамою й певний час не займалася спортом. Однак Аннамарі швидко наверстала втрачене, і вже минулого року взяла участь в Універсіаді в Аламати (Казахстан), де виборола срібну нагороду. Також зуміла добитися ліцензії на зимові ігри до Пхьончхана. Напередодні Олімпіади «НЗ» поцікавилися станом справ у нашої майбутньої учасниці.

Важко було повернутися до активних занять спортом після того, як стала мамою?

– Звісно, але завдяки допомозі  родини в мене все вийшло. Минулий зимовий сезон був значно важчим, а в цьому досить швидко адаптувалася й зуміла показати хороші результати. Медики стверджують, що після народження дитини в жінки оновлюється організм, гадаю, це пішло мені на користь.

Найуспішнішими були твої недавні змагання в Болгарії, де стала 8-ю. Які складові успіху?

– Їх багато. Гадаю, найголовніше – чітко спланована підготовка та належне фінансування. Адже тренувальний процес розпочала ще влітку й завдяки тривалій підготовці вийшла на хороший рівень. Ключову роль у моєму успіху відіграли мама, яка давала слушні поради як наставник і опікувалася дитиною, та новий старший тренер збірної Валерій Белінський.

Де змагатимешся до олімпіади в Пхьончхані?

– Нині готуюся до чемпіонату України, який відбудеться на новому гірськолижному курорті в Буковиці (Львівська область), після чого одразу ж поїдемо на завершальний передолімпійський чотириденний тренувальний збір до Словенії. А вже 15 лютого з Києва відправимося літаком до Пхьончхана, де 22 лютого розпочнуться кваліфікаційні старти.

Встигла ознайомитися з олімпійськими схилами?

– Так. Минулого сезону побували на трасі в Пхьончхані, вона дещо нагадує спуск у болгарському Банско. Звісно, націлюю себе здобути якнайкращий результат й вибороти олімпійську медаль.

Роман СЕНИШИН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*