Антиугорські борди на Закарпатті – це провокація російських спецслужб

У ніч на суботу в кількох районах Закарпаття з’явилися білборди з надписом «Зупинимо сепаратистів», на яких зображено діячів політичної партії «Товариство угорської культури Закарпаття». За неофіційною інформацією, по всій області таких «плакатів» нараховано понад два десятки. Закарпатська облдержадміністрація розцінює це як провокацію російських спецслужб, заявив Геннадій Москаль.

– Безпосередніх виконавців зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль «роботи» вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців. У квітні 2017-го на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів так само вночі були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою. До речі, ті надписи були зроблені з помилками, як і теперішні, скальковані з російської мови («Зупинимо сепаратистів» замість «Зупинімо сепаратистів»). У лютому цього року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ. Ці злочини розкриті, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби. Робимо все, щоб розкрити й теперішню провокацію. Уже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці, – каже голова ОДА.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом розміщення згаданих білбордів. Провадження відкрили за ч. 1 ст.161 Кримінального кодексу – «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого. Досудове розслідування триває.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*