Антропологічно-етнографічна експедиція шукає на Закарпатті цікавих людей, місця та їжу

Команда експедиції «Ukraїner» вирушила в тур по Закарпаттю і вже встигла відвідати ромські поселення, дослідити природу Великоберезнянського й Перечинського районів, ознайомитись із життям відлюдників.

Автор проекту, мандрівник, відомий журналіст Богдан Логвиненко розповів на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі: «Ми мандруємо Україною в пошуках цікавих людей, місць, їжі. Такі теми вибрали для себе, щоб описати Україну і, можливо, об’єднати або принаймні познайомити регіони між собою. Якось я зрозумів, що в закордонних медіа бракує розлогих матеріалів про українців. Тому й виникла ідея нашого проекту. А розпочати ми вирішили із Закарпаття».

Один із його учасників – закарпатець, викладач гри на гітарі, фудблогер Траян Мустяце поділився: «Я люблю Закарпаття і хотів би відкрити його більше і для самого себе, і для України та світу. Наразі «Ukraїner» – це ідеальний проект для цього».

Фотограф Тарас Ковальчук, мандрівник, який проводив майстер-класи і зйомки на всіх континентах, каже: «Мені подобається знімати саме людей, а також справжні сюжети на вулиці. Хочу показати Україну красивою, це для мене дуже важливо».

Мандруватиме команда різними районами краю ще майже 2 тижні – у плані 23 локації.

Внутрішній туризм в Україні розвинений слабо, розгалуженість транспортної системи залишає бажати кращого. Доволі багато українців узагалі ніколи не покидали межі своєї області. Ті ж із нас, хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому. Для того, аби це змінити, і започаткували «Ukraїner» – новий медіапроект, який має на меті шляхом ретельних досліджень зрозуміти і сформулювати те, ким ми є, констатують організатори.

Перша антропологічно-етнографічна експедиція триватиме півтора року й охопить усі 14 історичних регіонів України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії.

Ірина БРЕЗА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*