Автомобільний тайник із сигаретами за принципом «матрьошки»

Щоб отримати доступ до прихованих цигарок, закарпатським митникам довелося потрудитися. Спочатку вони демонтували сидіння водія та пасажирів. Це дало їм доступ до двох плит ДСП, прикріплених до підлоги металевими заклепками. Але постала інша перепона – дві металеві кришки розміром 100х95 см, зафіксовані гвинтами. Викрутивши їх, вони отримали доступ до двох тайників, закритих металевими пластинами і також закріплених гвинтами. А вже в цих спеціально виготовлених кустарним способом сховищах митники виявили 2450 пачок цигарок «Rotmans» та 100 пачок «Glamour».

А передувала цій знахідці на митному посту «Лужанка» аналітична робота. На підставі системи управління ризиками, зокрема наявності ознак облаштування транспортного засобу сховищами, митники прийняли рішення вивести авто із «зеленого коридору», яким рухався українець, і направити на поглиблений огляд. У підсумку підозри підтвердилися, сигарети з «матрьошки» видобули.

Оскільки мало місце порушення митних правил, і цигарки, і машину, якою везли контра­банду, вилучено. Вартість тютюнових виробів, які незаконно переміщував українець, – понад 60 тис. грн, а автомобіля «Citroen Iumpy» 2008 року випуску – майже 220 тис. грн.

За цим фактом наразі склали протокол, справу скерують до суду, який і визначить покарання, інформують із ДФС у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*