Автор і герой твору – на зустрічі з учнями

На базі Коритнянської ЗОШ І—ІІІ ступенів Ужгородського району в рамках семінару-практикуму освітян на тему “Робота педагогічного колективу з обдарованими учнями шляхом впровадження освітніх новітніх технологій” були проведені нестандартні, незвичайні уроки. Зокрема, у 9-А класі пройшов спарений урок на тему “Література рідного краю.“Роде наш красний”.

Вчитель української мови і літератури Ганна Петришинець коротко описала захоплення учнів: Максима Корпанця – майбутнього художника, картини якого були виставлені у фойє школи, Інгрід Мацко, яка дописує в газети. А Магдалина Полончак презентувала уривки з власного художньо-документального нарису “Моє коріння”, показала світлини з сімейного архіву.

Більша частина уроку була присвячена роботі над романом письменника Андрія Дурунди “Дерево на вітрах”. Учні розповідали про родину Луки Сятині і показували слайди з фотографіями. І учні, й гості (директори шкіл Ужгородщини) ніби пройшли складними стежками-дорогами героїв твору.

Другий урок – зустріч не лише з автором художньо-документального роману “Дерево на вітрах”, а й персонажем твору Андрієм Лукичем Сятинею – найстаршим із дітей Луки та Марії. Такого ще не було у практиці школи – автор і герой роману разом! Вони живими, особистими персонами стояли перед учнями, розповідали, відповідали на питання…

Людмила ПЕТРИШИНЕЦЬ,
аспірантка Ужгородського національного університету.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*