«Bereg-fest» змінює прописку. Цьогоріч свято відбудеться в селі Яноші на Берегівщині

Фестиваль «Bereg-fest» цьогоріч кардинально змінив місце дислокації. Рішенням керівництва Берегівської РДА всі події свята відбуватимуться 30 вересня та 1 жовтня в селі Яноші, на стадіоні ім. Дьордя Борно.

Слід нагадати, що його  започаткували в 1963 році в рамках Днів добросусідства між Українською РСР та Угорщиною як фестиваль «Дружба без кордонів». Протягом майже п’яти десятиліть він кілька разів змінював формат та місце проведення. У 2010-му в основу було покладено принцип відкритої участі, головною ідеєю стало відродження давніх народних традицій краю. Разом із тим фест отримав нову назву, символіку та програму.

Як повідомляють у Берегівській РДА, наразі на стадіоні ім. Дьордя Борно повним ходом іде підготовка до заходу. Зокрема триває очищення прилеглої території від чагарників, вирівнювання ґрунту для розміщення наметів тощо. Слідкує за цим особисто голова РДА Іштван Петрушка, який сам родом із цього села.

Однак чимало берегівчан не розуміють, чому найстаріший фестиваль Закарпаття змінив «прописку». І переймаються тим, що для багатьох це стане перепоною його відві­дування. «Не варто сперечатися щодо місця проведення! Хіба це головне?! Основне, що Берегівська РДА підтримує його проведення. Захід, який уже багато років збирає велику кількість людей, лише додає плюсів і місту, і району!» – відповідають організатори фесту.

Олександр ВОРОШИЛОВ,
м. Берегово

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*