БОҐРАЧ У КАЗАНІ НА 2,5 ТИСЯЧІ ЛІТРІВ

готували на фесті в Косині

Міжнародний чемпіонат боґрачу, який проводиться в рекреаційному комплексі «Термальні води «Косино» вже вп’яте, зібрав величезну кількість туристів із усієї України та з-за кордону. За вихідні на цьому курорті побували близько 15 тисяч чоловік. Відомий гастрономічний фест уперше відвідав голова ОДА, котрий став почесним головою конкурсного журі.

– У цьогорічних змаганнях взяли участь команди з різних районів Закарпаття, зі Львівщини, а також Угорщини, – зазначив Геннадій Москаль. – Боґрач, який вони приготували, дуже відрізняється за смаком (особливо за гостротою) й навіть за виглядом. Однак, оскільки працювали професіонали, у всіх страва вийшла надзвичайно смачна, тож визначитися, хто кращий, було непросто. Я щиро дякую організаторам за чудовий фестиваль і за цей комплекс, який давно став туристичною родзинкою нашого краю!

За підсумками прискіпливого дегустування з боку журі та відвідувачів, котрі також мали можливість визначати кращий боґрач, переможцем стала команда «Kerteszek» із с.Косонь Берегівського району. Друге місце зайняла «Сабіна» з с. Рафайново, а третє – «Oroshazi» з Угорщини. Переможці отримали грошові премії – відповідно 25 тисяч, 15 тисяч та 10 тисяч гривень.

А окрасою свята став боґрач, зварений у велетенському казані об’ємом 2,5 тисячі літрів. На його приготування пішло півтонни м’яса, 100 кг сала й понад 900 кг картоплі!

Фото uzhgorod.in

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*