БУТИ ГАРНИМИ ПІДЛІТКІВ НАВЧАЛИ

дорослі з «Міцної родини»

Тільки тиждень тому в Україні повсюдно відлунало свято останнього дзвоника, а вже сьогодні — Міжнародний день захисту дітей. До цих подій особливо готувалися вихованці Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І—ІІ ступенів. До них завітали незвичні гості. Дітки з неприхованою радістю чекали їх, дехто навіть біля воріт…

Так, за сприяння депутата Ужгородської міської ради Тетяни Козак та голови громадської організації «Міцна родина» Маріанни Андрашко, спеціалісти Ужгородського салону краси «Формула» провели для дітей справжній майстер-клас по зачісках, догляду за шкірою обличчя. Перукар-візажист Вікторія Громяк разом із косметологом Тетяною Сатмарі та волонтерами Світланою Радзевич, Христиною Попович і Романом Ісайським присвятили дітям цілий день.

Спочатку вони провели пізнавальні уроки, як правильно доглядати за тим чи іншим типом шкіри, які власне косметичні засоби слід використовувати, як робляться зачіски. Далі — від теорії до практики. Світлана вчила дівчаток, як необхідно робити макіяж, розповіла про його цьогорічні модні тенденції. У свою чергу, Тетяна навчала азам догляду за шкірою, надавала консультації з різних проблем. Бажаючим навіть зробила живильну маску.

Цього дня підлітки були надзвичайно щасливими. Адже таких слушних порад можна почути тільки від батьків, на жаль, не в усіх вихованців інтернату вони є. Тетяна Козак та Маріанна Андрашко ділилися, що метою акції було навчити дітей доглядати за собою. Тим паче, у такий відповідальний для кожної дівчинки та юнака момент — вступу в доросле життя.

«Крім того, — каже Маріанна Андрашко, — такий захід ми планували вже давно. Дуже хочеться допомогти дітям адаптуватися у суспільстві, аби вони краще та більше дізналися про такі професії, як перукар, манікюрниця, косметолог, візажист…».

Своє доросле життя 17-річна випускниця школи-інтернату Каміла Лещак, яка родом з Ужгородщини, хоче пов’язати зі спортом. Дівчина займається художньою гімнастикою з 2 років. Мріє вступити на навчання до львівського вишу. У закладі ще залишаться троє її сестричок Яна, Крістіна й Світлана та брат Ерік.

Наостанок, усі дітлахи отримали приємні подарунки, зібрані громадською організацією «Міцна родина».

Надія САРАНА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*