Бюджет краю за два місяці поповнився на 356 млн гривень

До місцевих бюджетів Закарпатської області у січні—лютому цього року надійшло понад 356 млн грн податкових платежів. Ця сума надходжень на 141 млн 193 тис. грн більша, ніж торік у відповідний період.

Варто зазначити, що основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Упродовж перших двох місяців року надходження цього податку склали майже 190 млн грн. Наступними за рівнем надходжень стали: акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – понад 67 млн 240 тис. грн, єдиний податок – понад 57 млн 170 тис. грн, плата за землю – більше 27 млн 760 тис. грн та ін.
У розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, що контролюються органами ДФС області, найбільше надходжень забезпечено Мукачівською ОДПІ – майже 77 млн грн; на другому місці ДПІ у м. Ужгород – понад 72 млн грн; третє місце – Ужгородська ОДПІ – більше 48 млн 555 тис. грн.

Фахівці органів ДФС області зазначають, що вдале використання коштів, що надходять до місцевих бюджетів, дозволить ефективно розвивати економіку регіону. Власне громади отримають можливість спрямовувати грошові надходження на особливі потреби населених пунктів, інформує відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*