Через «сміттєву проблему» керівництво Іршавщини їздило до Словаччини

Голова Іршавської РДА Олександр Горін та його заступник Іван Мошкола для врегулювання ситуації з вивезенням і утилізацією твердих побутових відходів у районі їздили до Словацької Республіки.

 Відвідали фірму «Zempers», яка є одним із засновників «ЕКО-Ір», що займається вивезенням ТПВ на Іршавщині. З боку райдержадміністрації було наголошено: відповідно до угоди словацька сторона не виконала своїх зобов’язань. Зокрема не поставлені сміттєві баки, контейнери, затримується будівництво сміттєпереробного заводу та касет для зберігання ТПВ.

Словаки також висловили претензії, що в районі не налагоджена система укладання договорів – їх підписано лише 7550, 11 сільрадами, а це всього 30 %. Але найбільше їх хвилює заборгованість громадян перед ТзоВ «Еко-Ір» за надані послуги – на лютий вона перевищувала 300 тис. грн. Партнери вбачають у цьому пасивну роботу органів місцевого самоврядування.

Словацька сторона також повідомила, що у проект по будівництву на Іршавщині заводу для сортування та утилізації сміття відповідно до європейських норм вони вклали більше 700 тис. євро – крім тієї техніки, яка нині працює в районі. На території фірми «Zempers» знаходиться модуль та сортувальна лінія для спорудження сміттєпереробного заводу, а також 90 семитонних контейнерів, автомобіль для їх перевезення, трактор із причепом для перевезення відсортованих відходів, інша техніка.

Словаки ознайомили гостей із роботою, яку здійснюють у пошуку залучення коштів ЄС та міжнародних інвестицій.

Підсумовуючи зустріч, керівництво РДА запевнило, що у співпраці з товариством «Еко-Ір» сконцентрує зусилля на інтенсивнішому укладанні договорів та своєчасній проплаті за надані послуги. Хорошим прикладом для інших є Довжанська, Приборжавська та Броньківська сільради, в яких налагоджена робота з вивезення твердих побутових відходів та вчасним розрахунком за це, інформують із Іршавської РДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*