Через «Власний дім» планують підтримати розвиток туризму та особистого селянського господарства

На розгляд депутатів Закарпатської облради пропонується проект рішення про внесення змін до обласної цільової програми «Власний дім» на 2016–2020 роки. Вони необхідні у зв’язку з прийнятими Кабміном змінами до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі.

Також є потреба розширити напрями кредитування, а саме в сфері послуг туризму, окрім сільського та зеленого туризму, включити низку інших об’єктів кредитування. Це ж саме стосується й сфери розвитку особистого селянського господарства. Слід сказати, що внесення змін у програму в частині збільшення фінансування в 2016-му з обласного бюджету на 2 млн грн дасть можливість перерозподілити ці кошти між сферами кредитування та сприятиме частковому вирішенню проблемних питань із покращення житлових умов краян, у тому числі учасників АТО та їхніх молодих сімей.

Оскільки останні два роки місцеві ради активно беруть участь у співфінансуванні програми «Власний дім», необхідно доповнити її додатком «Фінансування з бюджетів сільських, селищних, міських рад». Важливо, що виділені цими радами кошти ті, хто брав кредити, затим повертають у місцеві бюджети.

У ході реалізації програми передбачається будівниц­тво нових і завершення розпочатих 400 житлових будинків загальною площею 55000 кв. м, облаштування інженерними мережами та енергозберігаючими технологіями 2035 сільських осель. Вперше на розвиток інфраструктури села програмою передбачається 23 млн гривень, у тому числі на розвиток сфери послуг туризму (зокрема й «зеленого»), тваринництва, птахівництва, бджільництва, рослинництва, рибного та особистого селянського господарства, повідомляє прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*