Чеська Височина виділила шість мільйонів корун на інвестиційні проекти для Закарпаття

Постійна конференція краю Височина затвердила бюджет на 2014 рік. Завдяки домовленостям голови облради Івана Балоги та гетьмана Височини Їржі Бєгоунека наступного року з бюджету Височини на фінансування спільних проектів на Закарпатті виділено шість мільйонів чеських крон.

Розглянуть можливість фінансування проектів в нашому краї й депутати Пардубіцького краю, які планують передбачити на це мільйон корун. А окрім них, до співпраці із Закарпаттям вже найближчим часом можуть долучитися Моравсько-Сілезький та Злінський краї Чеської Республіки.

Загалом за шість  років співпраці  Закарпаття та Височини на паритетних засадах фінансування вже вдалося реалізувати  35 проектів із енергозбереження та реконструкції об’єктів бюджетних та громадських соціально-культурних установ загальною вартістю більше 25 мільйонів гривень.

Нинішнього року, поінформували в прес-службі облради,  на таких же умовах реалізується 15 спільних інвестиційних  та  ряд гуманітарно-культурних  проектів, на які край  Височина виділив майже 6 мільйонів  чеських крон, а Закарпатська обласна рада – більше 2 мільйонів гривень.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*