Чеська Височина збільшила фінансування проектів на Закарпатті до шести мільйонів крон

Голова Закарпатської обласної ради Іван Балога та гетьман краю Височина (Чеська Республіка) Їржі Бєгоунек підписали протокол узгодження спільних заходів між Закарпаттям та Височиною на 2013 рік.

Так, було досягнуто домовленості, що цьогоріч у травні в Ужгороді пройдуть дні краю Височина, а в листопаді в Їглаві відбудуться дні української культури. Також цього року планується призначити почесних консулів Чеської Республіки в Ужгороді та України в Їглаві й провести низку цікавих заходів у Чехії: влітку юні закарпатські спортсмени візьмуть участь в щорічній олімпіаді, працівники обласних установ відбудуть на стажування, а студенти візьмуть участь у літній школі журналістики. А ще наші чеські партнери мають намір передати соціальним установам Закарпаття спеціальні ліжка.

Разом з тим, у рамках двосторонньої співпраці заплановано відремонтувати та оновити ряд соціальних і навчальних закладів області. Завдяки домовленостям голови облради Івана Балоги та гетьмана Височини Їржі Бєгоунека у 2013 році чехи збільшили фінансування спільних проектів до шести мільйонів чеських крон.

Завдяки цим коштам за програмою співробітництва Закарпаття та Височини ще цього року буде реалізовано 15 проектів. Мінятимуть, зокрема, вікна в Свалявській школі ім. Т.Масарика, у Виноградівській ЗОШ №8, школі у Новоселиці, що на Виноградівщині, у дитсадках Ільниці та № 9 в Мукачеві. Натомість в амбулаторії села Липовець, дитсадку Скотарського пройде капітальний ремонт, в селі Велика Копаня є домовленість завершити будівництво дитсадка, амбулаторії Кам’яниці та Стримби буде реконструйовано, в будинках культури сіл Волосянка, Жорнава та дитсадках Сільця й Родникової Гути ремонтуватимуть дахи, а в Ужгородській школі №3 буде капітально відремонтовано приміщення для кабінету з вивчення чеської мови.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*