Четфалві потрібен парк

Цей та інші проекти цими днями представили у Генконсульстві Угорщини в Ужгороді

У Генконсульстві Угорщини в м.Ужгород відбулася заключна конференція українсько-угорського проекту «Регіональне співробітництво в країнах Програми східного партнерства: обмін досвідом і практичними досягненнями».

Директор Центру українсько-угорського регіонального розвитку Йосип Торпої каже, що в рамках проекту проходило навчання з управління та розвитку грантових проектів, написання грантів, а також налагоджувалися партнерські зв’язки між громадськими організаціями України та Вишеградської четвірки. Створено і спільну базу даних громадських організацій п’ятьма мовами, організовано різні інформаційні майданчики для пошуку партнерів на території країн цієї європейської спільноти.

До речі, цього дня в угорському Генконсульстві можна було ознайомитися з деякими проектами та ідеями, які пропонуються до реалізації. «Головна наша мета, щоб їхні автори знайшли для них фінансування та змогли здійснити фактично свої мрії», — зазначив Йосип Торпої. Серед таких проектів – зустрічі молоді, яка проживає у країнах Європи і має закарпатське коріння; створення Міжнародного молодіжного кемпінгу для розуміння природи, розвитку туризму і спорту, ознайомлення з народними звичаями тощо; проведення конференції для просування розвитку швидкої медичної допомоги; програма «Корзинами за природу!», яка має на меті навчити правильному збору відходів; проекти «Садівники Берегівщини» та «Зелений комфорт». Останній передбачає створення невеличкого парку в с.Четфалва Берегівського району.

Ірина БРЕЗА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*