Чим живе сьогодні гірська Воловеччина?

У четвер, 18 липня, заступник голови обласної держадміністрації Іван Качур з робочою поїздкою відвідав Воловеччину, де передусім посадовець поспілкувався з мешканцями району під час прийому громадян. Здебільшого вони зверталися із проханнями про сприяння у лікуванні та стосовно надання матеріальної допомоги.

Також цього дня Іван Качур зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування та райради. Основне питання, яке обговорили під час зустрічі, – функціонування школи І—ІІ ступенів у селі Абранка. Учнями цього освітнього закладу є 46 дітей. Відсутні шостий, сьомий та восьмий класи. Матеріально-технічна база потребує оновлення. Тож обговорено питання можливої реорганізації навчального закладу в школу першого ступеня, яка передбачає переведення частини дітей до школи у сусідньому Підполоззі. Діти будуть забезпечені доставкою до місця навчання. Реорганізація дозволить покращити матеріально-технічну базу закладу. Розглянуть питання і про працевлаштування педагогів.

— Дітей ми забезпечимо транспортом, що возитиме їх до школи. Також до ладу приведуть дорогу та буде забезпечено її належне очищення у зимову пору року. Школярі Абранки повинні отримувати якісну освіту. Чи не найголовнішими факторами ефективного розвитку сільських населених пунктів є освічена молодь, співпраця між владою та мешканцями, яку зі свого боку обласна влада намагатиметься підтримувати якнайкраще. Такі завдання ставить перед нами глава держави, — зауважив Іван Качур.

Відтак, інформує прес-центр ОДА, посадовець відвідав «Екоцентр» у Нижніх Воротах. Уже до кінця року його будівництво заплановано завершити. У позашкільному закладі у літній період оздоровлюватимуться та відпочиватимуть маленькі закарпатці.

Стан оздоровчого процесу Іван Качур перевірив і в Жденіївській ЗОШ І—ІІІ ступенів. Тут проходить друга зміна оздоровлення у пришкільному таборі. Також заступник керівника краю проінспектував готовність школи до нового навчального року.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*