Чиновників «мобілізували» на боротьбу з економічною кризою

Усі проблемні питання, пов’язані із забезпеченням закладів соціальної сфери, закупівлями за бюджетні гроші, тендерами тощо, мають бути на постійному контролі відповідних управлінь облдержадміністрації. Про це у середу її голова Василь Губаль наголосив на нараді з керівниками структурних підрозділів.
Мова йшла про проблеми, які виникають і можуть виникати через кризові явища в економіці та соціальній сфері, зокрема, пов’язані з ціноутворенням. І хоча впливати на ринок та ціни обласна влада не має ані повноважень, ані можливостей, В.Губаль дав доручення приділити якнайпильнішу увагу також і «першому кошику» – вартості основних продуктів харчування, аби детально володіти ситуацією та тенденціями щодо цін і факторів їх формування, а в разі потреби й у межах повноважень реагувати на процеси.
 
Разом з тим, керівник області доручив департаменту економічного розвитку та управлінням освіти й охорони здоров’я тримати на контролі закупівлі для бюджетної сфери, допомагати із цим районам та містам краю – від юридичних аспектів і до спілкування з постачальниками. «Зараз маємо допомогти їм впоратися із ситуацією, особливо, коли йдеться про тендери на харчування, перевезення школярів. Має бути координація дій, влада краю повинна підставити плече як органам місцевого самоврядування, так і окремим закладам, аби разом впоралися з проблемами. Також моя вимога — максимальна прозорість в усьому, що стосується бюджетних коштів», — наголосив В.Губаль.
 
А ще він закликав моніторити ціни і тенденції, а у разі потреби залучати до цього Антимонопольний комітет, бо це дозволить тримати руку на пульсі. 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*