ЧИ ЗАБУДОВУВАТИ ВІТРОВИМИ СТАНЦІЯМИ БОРЖАВСЬКИЙ ХРЕБЕТ –

вивчатиме спеціально створена контрольна комісія

У ході минулотижневої сесії створено тимчасову контрольну комісію Закарпатської обласної ради, яка вивчатиме питання забудови вітровими електростанціями Боржавського гірського хребта у межах Воловецького, Свалявського, Міжгірського районів.

Як зазначив ініціатор комісії депутат Андрій Шекета, мета – детально вивчити всі аспекти, пов’язані з енергетикою, екологію та розвитком туризму на території Боржавського хребта, а також пошук розумного компромісу між різними сторонами. До комісії включили по одному представнику від кожної фракції. Очолив її член постійної комісії облради з питань екології та використання природних ресурсів А. Шекета. До складу увійшли також Андрій Андріїв, Петро Добромільський, Олександр Ледида, Карло Резеш та Василь Худинець.

Вони вивчать питання відповідності чинному законодавству проекту будівництва вітрових електростанцій вздовж Боржавського гірського хребта, визначать ризики його впровадження для довкілля та вплив на туристичну привабливість регіону.

Для забезпечення фаховості висновків депутати залучатимуть до участі у своїй роботі спеціалістів, експертів та інших осіб. Звіт та пропозиції комісії буде заслухано на пленарному засіданні обласної ради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*