Чи захистить нерухомість sms-маяк?

У четвер відбувся брифінг керівництва Головного теруправління юстиції в Закарпатській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Йшлося про підсумки роботи системи органів юстиції та БПД області за минулий рік, а також плани на 2018-й.

Зокрема цікаву інформацію повідомила начальник Головного теруправління юстиції краю Руслана Натуркач. Виявляється, у нас уже можна підключити смс-послугу «Маяк». За її допомогою кожна людина, котра має нерухомість, здатна відстежити будь-які реєстраційні дії, які вчиняються з нею. Тобто у разі зловживань реально оперативно відреагувати та захистити свої законні права. Інноваційний сервіс інформує фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об’єктів нерухомого майна в реєстрі та власників – про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо нерухомості, дату й час реєстрації таких заяв. Аби скористатися цією новацією, потрібно отримати реєстраційний номер об’єкта нерухомості (він вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі), отримати ЕЦП (стосується лише послуги про подані/отримані заяви), а також відкрити особистий кабінет власника й там поставити майно на відповідний контроль, вказавши номер телефону та електронну пошту, куди будуть приходити повідомлення.
SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист ваших порушених прав, адже часовий фактор у цьому питанні є одним із найважливіших. Від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить вірогідність повернення вкраденого без втрат.

Маріанна ШУТКО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*