ЦІЛЬОВЕ ОСВОЄННЯ КОШТІВ У АЕРОПОРТУ «УЖГОРОД»

Михайло Рівіс контролюватиме особисто

На якій стадії знаходиться виконання Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного КП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2013 – 2016р.р. – особисто проінспектував голова обл­ради Михайло Рівіс, відвідавши у п’ятницю, 23 грудня, територію летовища.

У першу чергу його цікавило освоєння 4,2 млн грн, виділених із крайового бюджету для розбудови інфраструктури аеропорту. Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, залишилося освоїти понад 900 тис. грн із обласного бюджету й 1,2 млн грн – із Державного фонду регіонального розвитку. Загалом цьогоріч використали вже 14 млн грн, які спрямували на реконструкцію огорожі території летовища, капітальні ремонти кількох будівель. «На 2017-й передбачено майже 6 млн грн із крайового бюджету, в тому числі на придбання пожежної машини, електрон­ний термінал для реєстрації пасажирів, та близько 13 млн грн з Фонду регіонального розвитку на реконструкцію злітно-посадкової смуги, яка має відповідати євростандартам», – констатував Е. Маляр.

У прес-службі облради кажуть, що оглянувши реконструкцію огорожі та проведення капремонту приміщень, які вже на завершальній стадії, Михайло Рівіс попередив керівництво підрядної фірми та летовища: в разі неповного освоєння коштів або невчасної здачі об’єктів вони нестимуть за це відповідальність. Крім того, очільник облради підкреслив, що особисто контро­люватиме процес цільового освоєння державних коштів та ініціюватиме відповідну перевірку. «Навесні 2017 року міжнародний аеропорт «Ужгород» має розпочати повноцінне регулярне авіасполучення. Зараз із боку голови ОДА Геннадія Москаля та міністра інфраструктури Володимира Омеляна вирішується питання з «Аерорухом» щодо обслуговування польотів. Тож наразі летовищу залишається одержати відповідну сертифікацію. А для цього слід вчасно та якісно завершити роботи з розбудови інфраструктури аеропорту», – підкреслив М. Рівіс.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*