Цьогорічний оздоровчий сезон матиме особливості

Днями під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Сербайла відбулася нарада з питань організації та проведення оздоровчої кампанії у 2014 році. Участь у ній взяли керівники структурних підрозділів ОДА, обласних установ та організацій.

У зв’язку з соціально-економічною ситуацією в Україні цьогорічна оздоровча кампанія матиме ряд особливостей. Так, оздоровлюватися та відпочивати закарпатці будуть переважно в області, крім того, очікується збільшення кількості дітей з інших регіонів країни. Це потребує посиленої уваги усіх контролюючих органів.

Загалом, за прогнозними даними,  заплановано оздоровити 36390 дітей регіону, на що буде витрачено понад 52 млн. грн. з різних джерел фінансування. Суттєву частку, а саме 17,5 млн. грн., складають кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Порівняно з минулим роком фінансування фонду зросло у 4 рази. Крім того, завдяки зміні підходів до співфінансування таких путівок їхня вартість складатиме для працівників закарпатських підприємств 200—300 грн., а при відповідному сприянні профспілкових організацій вони будуть безкоштовними. За такою системою цьогоріч планується оздоровити майже 7990 дітей працівників підприємств Закарпаття.

— Будемо переходити від так званого оздоровлення при навчальних закладах до повноцінного ефективного стаціонарного оздоровлення у дитячих закладах Закарпаття. Нашим першочерговим завданням залишається забезпечення належних умов перебування дітей, їх безпека та зміцнення здоров’я, — резюмував Андрій Сербайло.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*