ЦЬОГОРІЧний «СРІБНИЙ ТАТОШ»

обіцяє здивувати кінними виступами

17—19 травня на Закарпатті вже вдруге відбудеться фестиваль середньовічної культури «Срібний татош». Він проходитиме у Чинадіївському замку «Сент-Міклош» на Мукачівщині. Про деталі цьогорічної програми та новинки розповіли організатори фестивалю в Ужгородському прес-клубі.

Йосип Бартош, господар замку, організатор свята розповів: «Приїдуть учасники та гості з Угорщини та Словаччини. Чекаємо на членів угорсько-турецького товариства, котре видало книжку про життя Ілони Зріні, яка бувала у нашому замку. — Це професори, академіки, що досліджували життя відомої жінки».

За словами Й.Бартоша, ті, хто приїде на фестиваль, побачать значні зміни, що відбулися: «Нам вдалося викупити територію біля замку, яку займала автобаза. Ще у 1750 Ференцом Ракоці (власник замку) тут був закладений парк, ми б хотіли його відновити. Площа складає близько 3 га. Хоча охоронна зона займає площу 10 га».

«Ми були приємно вражені увагою до фестивалю. Свято набирає обертів. Наш фестиваль виділяється за тематичним змістом від інших: це перший та єдиний фестиваль на Закарпатті, спрямований на відтворення середньовічної культури. Родзинки цьогорічного фесту — кінні виступи, розширена концертна програма (гурт з Угорщини, відомі закарпатські гурти). Цьогорічний «Срібний татош» пройде більш масштабно», — додав Роман Славік, організатор фесту.

Фото О.ШТЕФАНЬО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*