Дебютанти нового сезону визначилися зі своїми завданнями в першості

Серед учасників нового чемпіонату краю з футболу є як старожили, так і новачки. Зокрема щодо дебютантів, то у вищій лізі виступає ужгородський «Спартакус».

Колектив із назвою, яка, без сумніву, одразу запам’ятовується, складається з гравців «Говерли U-19». Її головний тренер Валентин Слюсар зазначає: хлопці виступатимуть із метою отримання ігрової практики в матчах із кращими в краї суперниками. Особливо це важливо в період, коли завершиться чемпіонат України, а форму потрібно буде підтримувати. За «Спартакус» гратимуть лише вихованці місцевого футболу. Як жартує сам коуч, у колективі немає жодного «зальотного».

У міжсезоння на обласному рівні виступами в зимовій першості вже встиг наробити галасу ФК «Минай». Його честь захищають місцеві гравці, які в команді з самого початку існування клубу. В розмові тренер Микола Гібалюк повідомив, що керівництво клубу на сезон поставило перед хлопцями найвищі завдання – бути в призерах. Колектив виступатиме в селі Кам’яниця на базі славнозвісного готельно-ресторанного комплексу «Камелот».

Є нові обличчя й у першій лізі. Так, у західній зоні помітні одразу декілька дебютантів. У Пістрялові два роки не було команди, і ось місцевий «Метеор» знову відродився. Як зазначив головний тренер Степан Перевузник, основу колективу складає молодь 1996–1999 років народження. Це хлопці з цього ж села й прилеглих до нього населених пунктів. Перед футболістами поставлено завдання закріпитися в лізі.

ФК «Нижній Коропець» уже три роки поспіль виграє чемпіонат у районі, тож, як кажуть, колектив себе переріс, і час спробувати сили на вищому рівні. Тим паче, що раніше команда в селі існувала, припинивши виступи через фінансові проблеми. На щастя, футбольний клуб удалося відновити.

Цікаво буде подивитися й на ще одного новачка з Мукачівщини – ФК «Дерцен». Хоч із села молодь виїхала, а тому більше гравців запрошено з-за його меж, однак, як твердить президент клубу Петро Біро, уже 3–4 роки в команди є свій постійний кістяк. Саме він 2 роки в районі є призером, виграв зимовий чемпіонат. Це додало стимулу спробувати свої сили й на обласному рівні.

Щодо новачків, то не відстає й східна зона. Скажімо, цього року було створено спортивний клуб «Імені Івана Яремчука» у Великому Бичкові – на честь уславленого земляка, заслуженого майстра спорту. До речі, президентом СК є його тезка й однофамілець та, власне, родич. Між іншим, теж Іван Яремчук.

Як розповів тренер Микола Дряшкаба, в колективі всі місцеві гравці, і надалі саме на них робитимуть ставку в чемпіонаті. На цей сезон якихось грандіозних завдань немає. Головне – грати, захищати честь Великого Бичкова, одного з найстаріших населених пунктів східного Закарпаття, плюс із великими футбольними традиціями.

Якщо говорити про футбольний клуб «Іза», то тут ставку зроблено винятково на своїх футболістів. Не випадково в ДЮСШ перспективні діти займаються аж у шести вікових групах. Не забувають і про історію, адже на високому рівні місцева команда виступала ще в союзні часи. Додає наснаги й те, що тільки введено в дію роздягальні та трибуни, розраховують і на підтримку 12-го гравця – вболівальників.

Свої футбольні традиції існують і в тересвянського «Авангарда». За словами директора клубу Василя Бенчака, саме «свої» футболісти й вирішуватимуть турнірні завдання. Кістяк у колективу, котрий є володарем Кубка району і його віце-чемпіоном, уже сформовано, отож пробуватимуть свої сили і на вищому рівні.

Ще один дебютант обласного чемпіонату зразка 2016 року – «Інтер» (Ганичі). Кістяк зазначеного ФК складають місцеві футболісти, але особливо прикметно, що він тримається на родині Фіцаїв: як-не-як, президентом клубу є Михайло Фіцай, а основними гравцями його сини – Михайло, Микола та Іван. Перший із них ще й як тренер зауважив: завдання колективу – піднятися якнайвище в турнірній таблиці, а юнакам – потрапити до першої трійки.

Михайло ТРАВЕНЬ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*