День Дунаю у краї відзначили у стилі середньовіччя

Цієї суботи (30 червня) на Закарпатті відбулося вже традиційне відзначення Дня Дунаю – у мальовничому селі Квасово Берегівського району. На місцевому стадіоні розгорнули справжнє дитяче містечко з різними локаціями для активного відпочинку.

На урочисте відкриття свята зібралося чимало почесних гостей, серед яких заступник голови ОДА Віктор Мікулін, очільник делегації ЄС Олександр Клітко, керівник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль, представники структурних підрозділів управління, дипломати, іноземні гості та представники спонсорів – групи енергетичних компаній «РЕНЕР» та «Кока-кола Беверіджиз Україна». Як розповідає головний організатор свята Олена Марушевська, цьогоріч діти мали можливість поринути у Середньовіччя з лицарями та піратами, адже у Квасові є руїни старовинного замку. У рамках заходу їх очистили від сміття та рослинності, встановили табличку з інформацією про історичну цінність об’єкта.

Після офіційної частини на сцені розпочалися тематичні виступи дитячих колективів на актуальну тему забруднення річок сміттям. Були пісні, сценки та постановки про необхідність збереження водних артерій Закарпаття. А ще – битва лицарів із «пластиковим чудовиськом», якого герої в нелегкому бої знешкодили й помістили в контейнер для сміття. Також на захисній дамбі створили великий напис «МИ♥БОРЖАВУ!», який виднітиметься з висоти пташиного польоту. На свято запросили й ковалів, які безпосередньо на фестивалі виготовляли спеціальні монети – символи екологічних лицарів. Саме в їхні лави посвятили переможців конкурсів та квестів, а також почесних гостей та всіх охочих. Затим підбили підсумки тематичної виставки кораблів Пластикових піратів, яка тривала тут протягом дня, та вручили переможцям цінні подарунки.

Всі учасники дійства погоджуються: діти – наше майбутнє, і саме зараз їх треба вчити розумному поводженню з пластиковими відходами, адже від цього залежатиме екологічне майбутнє нашого Закарпаття.

Василь СМАГА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*