День князя Трансільванії Бетлена відбувся у Хусті

За сприяння та підтримки громадської організації «Про Культура Субкарпатіка» та угорської громади Хуста у місті відбулося свято, присвячене черговій річниці з початку правління видатного історичного діяча, князя Трансільванії, короля Угорщини та герцога Опольського Габора Бетлена, діяльність якого тісно пов’язана із Закарпатською Мараморощиною.

Як розповіли у Хустській міськраді, урочистості  розпочалися екуменічною службою в реформатській церкві міста, після якої їхні учасники (генеральний консул Угорщини у місті Ужгород Йожеф Бачкаї, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович, президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ілдіко Орос, керівництво міста на чолі з міським головою Володимиром Кащуком) взяли участь у відкритті пам’ятного знака «Коpjafa» та поклали квіти до його підніжжя.

Продовжилося свято на майданчику біля Хустського краєзнавчого музею. Тут його гості та учасники мали змогу насолодитися виступами творчих колективів національних меншин, скуштувати вишукані вина та смачні угорські страви. Кожен бажаючий зміг також придбати цікаві сувеніри народних умільців з Вишкова, Берегова та Виноградова. Діти ж залюбки вчилися виготовляти ляльки-мотанки, сувеніри з кукурудзяного листя, бісеру та малювати під час майстер-класів, які проводили берегівські майстри народної творчості.

Оксана НЕВИЦЬКА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*