День Мукачева: нова підсвітка замку, театралізована екскурсія

Урочисте ввімкнення нового освітлення фасаду замку «Паланок» відбудеться 22 травня в День Мукачева – 1122-ї річниці. Святкова програма розпочнеться о 20.00.

Це буде театралізована екскурсія-розповідь із музичним супроводом про найважливіші історичні події і постаті міста. Опісля – вогняне шоу, власне церемонія включення освітлення, кіноперегляд стрічки «Ironclad» про оборону й штурм замку.

Святкування Міжнародного дня музеїв у «Паланку» вирішили перенести з 18 на 22 травня. Тож упродовж дня на відвідувачів чекає безкоштовний вхід та екскурсії. У картинних галерех музею діятимуть виставка відомого художника Антона Кашшая та його онуки – Ольги Кашшай, а також експозиція «Політика тіла. Харківська школа фотографії з колекції родини Гриньових». О 15-й тут розпочнеться пленер учнів Мукачівської дитячої художньої школи ім. М. Мункачі.

У центрі міста о 21.00 – показ документального фільму «Аліса в країні війни» та зустріч із режисеркою Любою Дураковою (Харків) у рамках міжрегіонального соціокультурного форуму «СлободаКульт» (двір дитячої художньої школи).

20 травня на площі Кирила й Мефодія стартує ХІХ міжнародний фестиваль етнічних театрів національних меншин України та Карпатського Єврорегіону «Етно-Діа-Сфера». О 18.30 – урочисте відкриття. За 7 днів на сцені Мукачівського драмтеатру (щодня о 19.00) виступатимуть театри з Харкова, Києва, Миколаєва та інші.

Марта ЗАГАТЯНСЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*