День рідної мови відзначили у навчальних закладах Закарпаття

Мова —  неоціненне багатство кожної нації. Щороку 21 лютого світ відзначає День рідної мови. Кожне покоління повинно шанувати рідну мову, як це робили наші предки. Що може бути рідніше мами, Батьківщини і мови?

Щороку в навчальних закладах Закарпаття педагоги нагадують школярам про важливість і цінність духовного скарбу, адже людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує фундамент своєї особистості.  Як і кожна мова, українська пройшла нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для мільйонів людей вона була і залишається рідною.

Днями у Середнянській ЗОШ І—ІІІ ступенів в рамках урочистостей до Міжнародного дня рідної мови відбулася зустріч учнів та вчителів школи із Оленою Товтін, творчою особистістю, пісняркою та ще й землячкою. До її організації долучилися вчителі української мови і літератури та музики Н.Сливка та Л.Андрейчик. До учнів із привітальною промовою звернулися заступник директора з навчальної роботи М.Гулей та з виховної роботи Е.Галушка.

 Святково прибрана актова зала навчального закладу була переповнена школярами, батьками, педагогами. На сцені учні 7 класу, а в залі — 5 класу виконують пісні Олени Юріївни: «Слався, моя Україно!», «Розквітає Україна», «Нерозлийвода», «Сестрички», «День святого Валентина», «Дружний клас». А ось і сама піснярка підходить до них – і лине задушевна, сповнена щирості й тепла мелодія. У щирому голосі цієї жінки гармонійно поєдналися зворушлива ніжність, філософська заглибленість, спостережливість сповненої життєвого досвіду людини. Слухаючи пісні Олени Юріївни, переймаємося справжньою любов’ю до рідного краю, природи, людини. Адже все, про що вона пише, сповнене краси, величі, урочистості.

Декілька пісень Олена Юріївна виконала разом зі своїми учнями і онучками Крістіною та Даніелою. Тож стало зрозуміло, хто надихає її на творчість, — діти, онуки, любов до життя.

Вікторія САБОВЧИК,
методист Ужгородського райметкабінету Ужгородської РДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*