День знань у цифрах і фактах

♦ Цьогоріч перший дзвоник пролунає в 668 загальноосвітніх навчальних закладах області. Понад 157 тисяч учнів, а це майже на 2 тисячі більше, ніж торік, розпочнуть новий навчальний рік.

♦ Уперше поріг школи переступлять 17 915 першокласників, а для понад 8 тисяч одинадцятикласників перший дзвоник пролунає востаннє.

♦ Робітничі професії у 16 професійно-технічних навчальних закладах цього року здобуватимуть майже 7 тисяч учнів, із них 3 тисячі – першокурсники.

♦ У досягненні значних здобутків вагому роль відіграють педагогічні працівники. В 2015 році для відзначення найкращих із них із обласного бюджету використано майже 400 тисяч гривень, які традиційно вручено на серпневій колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

♦ Цього навчального року маємо і найбільш вагомі за усі роки проведення зовнішнього незалежного оцінювання здобутки серед випускників, що отримали 200 балів із предмета тестування. Таких цього року – 24:  23 абітурієнти отримали найвищий бал з одного предмета, а один, Потапов Семен, учень Ужгородської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 6 імені В. Ґренджі-Донського, – з двох.

♦ На реалізацію Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки у 2015 році передбачено кошти з обласного бюджету для придбання шкільних меблів у сумі 3 млн грн та комп’ютерних комплексів – 1,9 млн грн.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*