Депутати обласної ради підтримали заяву парламенту про євроінтеграцію

Усього два питання значилися у порядку денному учорашньої позачергової  дванадцятої сесії обласної ради VІ  скликання. Її  провів голова облради Іван Балога. У роботі пленарного засідання також взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида та його заступники, голови районних і міських рад, райдержадміністрацій, керівники ряду управлінь ОДА та правозахисних структур області, представники ЗМІ.

Спершу голова ради традиційно привітав колег-депутатів, які відзначили дні народження у міжсесійний період. Відтак голова обласної виборчої комісії Віталій Куштан зачитав постанову ОВК про визнання повноважень нового депутата, який обраний за черговістю по виборчому списку  обласної організації політичної партії «Фронт змін». Ним став і прийняв присягу Іван Степанович Кричфалушій, 1948 року народження, який працює на посаді голови спостережної ради «КРП «Коломийський завод».

Потому перейшли до основного питання порядку деного — внесення змін в обласний бюджет поточного року. Заслухавши інформацію начальника департаменту фінансів ОДА Петра Лазара, депутати підтримали рішення про перерозподіл вільних залишків бюджету області (майже 33 мільйони гривень) на погашення заборгованості перед виконавцями робіт, що виникла минулоріч через непроходження коштів у держказначействі. Також обласні обранці виділили необхідні кошти для належного забезпечення проведення проміжних виборів депутатів обласної ради, які відбудуться 3 березня у п’яти округах — №№ 5, 22, 29, 36, 51.

Поіменним голосуванням одностайно народні обранці прийняли рішення  підтримати заяву Верховної Ради «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом». Обласна рада звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради з проханням підтримати євроінтеграційний курс країни. Депутати Закарпатської облради звернулися й до інших обласних рад з проханням підтримати парламентську заяву.

Після сесії голова облради  Іван Балога прокоментував представникам ЗМІ рішення, що були прийняті депутатами. «Позачергову сесію скликано в першу чергу тому, щоб довиділити необхідні кошти для проведення проміжних виборів, які відбудуться вже цієї неділі.  Ми підтримали відповідне клопотання обласної виборчої комісії. Також була пропозиція, і ми її розглянули – виділити майже 33 мільйони гривень на «закриття» кредиторської заборгованості за виконані ро­боти та послуги, яка виникла через те, що держказначейство минулоріч «не провело» цих коштів. Розпорядники отримають заборгованість, яка виникла на 1 січня. Депутатам, громадам було важливо, щоб роботи на об’єктах продовжились», — зазначив Іван Балога.

Прийняте  звернення обласної ради про підтримку євроінтеграційної заяви парламенту Іван Балога назвав позитивним і прагматичним рішенням народних обранців.

«Конституційна більшість парламенту прийняла заяву про незмінність євроінтеграційному курсу. Кожен куточок краю через своїх обранців висловив свою політичну позицію, і я вдячний депутатському корпусу за таку одностайну позицію. Шлях України – до європейської сім’ї. І найзахідніша область нині підтримала цей крок», — резюмував   Іван Балога.

Петро ПОЛІХА.
Фото прес-служби облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*