Для вимушених переселенців затвердили новий порядок призначення соцвиплат

У нашій області на обліку перебувають 3453 переселенці – 2035 сімей. Саме їм важливо знати про затверджений Кабміном новий порядок призначення соцвиплат для цієї категорії.

Як повідомила на брифінгу заступник директора департаменту соціального захисту населення обл­держадміністрації Наталія Омелянюк, згідно з постановою Кабміну, довідки вимушених переселенців про взяття на державний облік, видані до 20 червня цього року, стали безстроковими. Водночас довідки, в яких адресою фактичного проживання вказана адреса органу держвлади, місцевого самоврядуванн або будь-якого іншого приміщення, за якою переселенець фактично не проживає, підлягають перереєстрації до 20 липня, після чого будуть вважатися недійсними. Довідку можуть анулювати, якщо скоєно злочин, громадянин повернувся до місця постійного проживання, виїхав на ПМЖ за кордон, подав завідомо недостовірні дані.

За інформацією прес-служби ОДА, Кабмін також постановив перевірити фактичне місце проживання та відомості, наведені в довідці про взяття переселенців на облік, і скласти акти обстеження матеріально-побутових умов. Такі інспекції, які здійснять фахівці підрозділів із питань соцзахисту населення, проводитимуть лише в переселенців, котрі отримують соц­виплати, субсидії та пільги. Під час перевірки, внутрішньо переміщених осіб повинні інформувати про обов’язок у десятиденний термін письмово повідомляти про зміну місця фактичного проживання.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*