ДО 200-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

на Закарпатті провели народне віче

В Ужгороді 9 березня біля пам’ятника Великому Кобзарю відбулося народне віче, приурочене до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

Уклонитись світлій пам’яті великого поета прийшли керівники обласної влади, депутати, представники творчих спілок, громадських організацій, громадські діячі, священики та журналісти.

Сьогодні, коли Україна духовно відроджується та бореться за утвердження своєї територіальної цілісності, зазначає прес-служба облради, Тарас Шевченко сприймається як уособлення сили й енергії нашого народу, а його спроможність до боротьби й утвердження є дороговказом. Його поезію люблять усі народи… Зроджений у серці вірменина Сергія Нігояна — Героя Майдану, Кобзар наче промовляв до нас із барикад: «…І вам слава, сині гори…».

До учасників народного віча звернувся голова обл­держадміністрації Валерій Лунченко, який зауважив, що 200-річчя Великого Кобзаря нація зустрічає у нелегкий час. «Шевченко – це символ, який об’єднує українців, який ріднить нас, який нам допомагає у всі часи».

Натомість голова обласної ради Іван Балога, вітаючи краян з нагоди ювілею Кобзаря, звернув увагу на те, що слова Шевченка актуальні й нині. «Шевченко передбачав непростий шлях становлення нашої держави. Це шлях через боротьбу. Нині ж має настати час порозуміння, щоб Схід і Захід, Північ і Південь творив нову Україну, щоб не було поділу на своїх і чужих. Ми прагнемо зберегти непорушність кордонів країни, єдину українську націю, наш європейський вибір», — зазначив керівник ради.

Відтак виступили голова обласної організації Національної спілки письменників Василь Густі, голова обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Володимир Піпаш та інші. А святі отці різних конфесій провели молебень.

Учасники віча, поклавши квіти до монумента Кобзаря, ввечері мали змогу відвідати й обласний музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв, де відбувся святковий концерт «В сім’ї вольній, новій».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*