До епідемпорога залишилося 19 відсотків

Із 20 по 27 жовтня  кількість звернень до лікарів через гострі респіраторні інфекції у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 7% – занедужали 2 905 краян. Показник становить 230,62 на 100 тисяч населення і є нижчим за епідемічний поріг на 18,6%.

Як повідомила заввідділу епідемнагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, найбільше звернень із приводу ГРВІ зареєстровано в Ужгороді. На інших адмінтериторіях ситуація перебуває в межах традиційних сезонних рівнів.

Серед пацієнтів маємо 1943 дітей. Загалом кількість госпіталізованих через респіраторні інфекції в порівнянні з попереднім тижнем збільшилася із 123 до 131 особи. За даними вірусологічного моніторингу, підтверджена циркуляція РС-вірусів та парагрипу. І оскільки епідемії ще нема – варто вакцинуватися проти грипу. Як інформує МОЗ України, на сьогодні оновлений штамовий склад затверджено для 4 вакцин проти грипу: ІНФЛУВАК® (INFLUVAC®), ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, ДЖІСІ ФЛЮ (GC FLU), ВАКСІГРИП (VAXIGRIP).

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*