Добру справу Луки Дуди

на міжгірщині продовжують турнірами

Вже десять років минуло, як не стало талановитого вчителя фізкультури Пилипецької загальноосвітньої школи Луки Дуди, який усе своє життя присвятив як освіті й дітям, так і спорту.

Лука Васильович був справжнім подвижником спортивного руху на Міжгірщині, популяризатором здорового способу життя у рідному краї. З-поміж усіх видів спорту надавав перевагу лижним перегонам, заняття якими прищеплював місцевому підростаючому поколінню. На змаганнях високих рівнів його вихованці, як правило, пожинали лаври переможців або призерів. Аж півтора десятка його підопічних удостоїлися звань кандидатів і майстрів спорту. Наставника пам’ятає глибинка.

Нещодавно в с. Пилипець на Міжгірщині пройшов 10-й турнір-меморіал з лижних перегонів на честь Луки Дуди. Змагання проводяться паралельно і серед команд ДЮСШ. Це був перший тур чемпіонату Закарпаття з лижних перегонів, у якому взяли участь по дві команди з Міжгірщини, Воловеччини, Рахівщини та одна з Хустщини. Першого дня нагороди виборювалися на спринтерській півторакілометровій дистанції, а наступного дня лижники змагалися на дистанціях 2, 3 та 5 км. У загальнокомандній боротьбі чемпіонами стали рахівці — 489 очок, за ними міжгірці — 456, треті —волівчани (369).

Переможці та призери удостоїлися грамот департаменту освіти, молоді і спорту ОДА. Грамоти і призи найкращим вручав і син Луки Дуди — Василь, який висловив щиру вдячність спортсменам і їхнім тренерам за вшанування пам’яті батька вже традиційною участю в змаганнях з лижних перегонів. Василь Лукич вручив також перехідний кубок команді з Рахова за командну перемогу.

Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*