Додаткові штрафи на борги по аліментах накладатимуть із 29 серпня

Однією з новацій другого пакета законів «Чужих дітей не буває», спрямованих на посилення захисту прав неповнолітніх та запровадження інституту відповідального батьківства, стало введення додаткових штрафних санкцій за заборгованість по аліментах більше 1 року. Ці кошти будуть спрямовані безпосередньо дітям і є своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання ними виплат.

«Якщо у платника аліментів виникає сукупна заборгованість, що перевищує суму платежів за 1 рік, то на таку особу накладатиметься штраф у розмірі 20% від суми боргу; за 2 роки – вже 30%; за 3 – 50%», – повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Наприклад, якщо людина, котра має сплачувати аліменти щомісяця в розмірі 2000 гривень, ухилятиметься від свого обов’язку протягом року, борг становитиме 24 000 гривень. У зв’язку з цим виконавець накладе штраф у розмірі 20% від цієї суми, тобто 4 800 гривень. І тоді загальна сума, що підлягатиме сплаті на утримання дитини, становитиме вже 28 800 грн.

Усім, хто має заборгованість по аліментах більше року, варто розрахуватися якнайшвидше, адже після 29 серпня вже доведеться платити більше, інформує прес-служба Головного тер­управління юстиції у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*