ДОЛИНА НАРЦИСІВ ЗАЦВІТЕ

ТІЛЬКИ В СЕРЕДИНІ ТРАВНЯ

Саме в період цвітіння нарциса вузьколистого Долина нарцисів, що в урочищі Кіреші Хустського району, привертає до себе найбільший інтерес, незважаючи на всі її принади в інші пори року. У Карпатському біосферному заповіднику обіцяють інформувати про стан долини на своїй веб-сторінці. Наразі лише з’являються бутони нарцисів.

Традиційно явище масового цвітіння відбувається 9 – 15 травня. Збільшення середньорічної температури, а також зменшення кількості опадів та, інколи, підвищена температура в квітні впливають на початок цвітіння нарциса, але незначною мірою. До прикладу, в 2014 – 2016 рр. рання тепла весна сприяла їхньому розпусканню, пояснюють у заповіднику. Вже 1 – 2 травня спостерігалося масове цвітіння.

Однак цьогоріч весна доволі холодна, а тому воно розпочнеться пізніше. Так, у першотравневі вихідні можлива поява поодиноких квітів, та й то за умови теплої сонячної погоди в останній тиждень квітня. Тому радять туристам планувати милування цвітінням Долини нарцисів на вікенди 6 – 9 травня та 13 – 14 травня.

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*