Допомагаємо армії, хто як може

Коли прийшла повістка для снайпера з Онока Юрія, виявилося, що все, крім зброї, потрібно зібрати собі самому – якісне обмундирування, берци, протиосколкові окуляри… словом забезпечити себе повною екіпіровкою.

На щастя, батько солдата Іван Юрійович поділився своїми клопотами з директором ТОВ «Експерт» Євгенієм Яриною, який відразу ж взявся допомагати – обдзвонив по всіх адресах у пошуках бронежилета, поки не знайшов у Львові якісний комплект 5-го класу. (Уже на зборах бронежилет успішно пройшов випробування — прицільні постріли з кількох метрів так і не пробили пластини). До гвинтівки, яку видали в армії, ще не вистачає далекоміра. Цим переймається сестра Лариса, яка з сім’єю живе за кордоном. Вона вже підібрала необхідне комплектування і тепер залишається доставити братові.

На решту амуніції Євген Ярина виділив власні кошти. Вистачило ще й на запас сигарет для Юрієвих побратимів.

— Ще в 7 років, — розповідає Іван Юрійович, — син перший раз потрапив у тир і майже відразу навчився влучати у ціль. А потім під час служби в Національній гвардії (в Луганській області) став професійним снайпером. Юрій закінчив школу з «золотою медаллю», відразу пішов у Львів здобувати вищу освіту, потім перейшов на заочне навчання у Рівненський інститут… До моменту мобілізації син працював у ТОВ «Сандерс-Виноградів».

Цікаво, що Юрій та інші військовослужбовці, перебуваючи на Закарпатті, уже отримують смс-ки з… погрозами, намаганнями деморалізувати. Тобто хтось «зливає» інформацію уже на початковому етапі?

— Крім того, що вдалося укомплектувати спорядження для Юрія,— говорить Євгеній Ярина, — ще один бронежилет 5-го класу замовлено для берегівця, який їде на Донбас, на місце дислокації чопських прикордонників.

Ще шість бронежилетів могли отримати наші хлопці, але для цього потрібне було втручання влади району чи інших інстанцій. Справа в тому, що казначейство досі затримує значну суму за виконані «Експертом» роботи. «Ці кошти, — каже Є.Ярина, — можна б чи взаємозаліком, чи в інший спосіб переказати за бронежилети. Бо ж йдеться про безпеку, життя і здоров’я наших захисників».

Василь ГОРВАТ.
м.Виноградів.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*