ДОРОГАМИ БЕРЕГІВЩИНИ

їздять «музичний молоковоз» та «мотокрамниця»
Уже третій місяць мешканці Берегова регулярно зустрічають на вулицях міста автофургон, з якого через гучномовець лунає угорська дитяча пісенька «Boci, boci tarka» («Корівка, строката корівка»).
 
Автомобіль, який неодмінно викликає радість у маленьких дітей, за графіком щоденно об’їжджає місто та зупиняється у визначених точках, аби продати свіже охолоджене молоко з ферми в селі Яноші. Там нещодавно було відновлено занедбану ферму, на яку завезли три десятки дійних корів гольштинської породи. В свою чергу, вони дали хороший приплід поголів’я, відтак невдовзі молока значно побільшає. Реалізація свіжого продукту шляхом прямого продажу стала для фермера вдалим маркетинговим ходом, запозиченим з Угорщини – там «музичні фургони» вже давно не є екзотичним явищем. Музичний супровід також запозичений у сусідів, адже стародавня жартівлива угорська пісенька (орієнтовно ХІХ століття, існує в різних варіаціях) добре відома й на Закарпатті та неодмінно асоціюється з молоком. Щодня під її звуки з фургона, обладнаного генератором та холодильником, реалізують близько 400 літрів свіжого молока за ринкової ціною (наразі 7 гривень за літр). Зі зростанням поголів’я на фермі розшириться й географія продажу – вже нині молоко продають не лише в Берегові, але в селах Мужієво та Боржава.  
 
Тим часом ще більш незвичний транспортний засіб курсує між Великими Берегами та Верхніми Реметами, що на Берегівщині. Такі можна побачити десь в країнах Азії чи Африки – яскраво розфарбований міні-трактор, переобладнаний в пересувну крамницю. «Мотокрамниця» належить пану Густаву, приватному підприємцю з Великих Берегів. Щосуботи крамар із сином пропонують селянам недорогий одяг, білизну та інший товар (хоч і бідкаються на доволі кволий попит), а ще додають такого собі «балканського» колориту розбитій дорозі до Нижніх та Верхніх Ремет. 
 
Олег СУПРУНЕНКО.
м.Берегово.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*