Драматичний фінал сезону: мукачівська футбольна академія вилітає в першу лігу, а СДЮСШОР U-14 став сьомим в Україні

Минулого тижня закарпатські команди завершили свої виступи у вищій дитячо-юнацькій футбольній лізі сезону 2017/2018. На жаль, одному клубу – мукачівському МФА – у підсумку доведеться опуститися з вищої в першу лігу.

А от в ужгородській СДЮСШОР була більш приємна місія – одна з команд U-14 виступала у фінальній частині чемпіонату й зрештою стала 7-ю.

Що ж до мукачівців, то вони мали можливість зберегти прописку в еліті дитячого футболу країни в протистояннях із аутсайдером першої ліги – київською «Зіркою». В перших матчах мукачівці здобули всього чотири залікові бали – команда U-17 переграла на виїзді киян – 2:1, а U-15 зіграла внічию на столичному стадіоні «Темп» – 2:2. А от у рідних стінах дві команди МФА, U-16 та U-14, поступилися столичним гостям – 0:2 та 0:1 відповідно. Тож кількість набраних балів становила 7 проти 4 на користь киян, тому в матчах-відповідях мукачівцям слід було наверстати втрачене, однак цього зробити не вдалося.

Якщо дві старші команди U-16 та U-17, на виїзді й удома впевнено впоралися з завданням – обіграли «Зірку» (4:1 та 3:1 відповідно), то молодші команди, U-14 та U-15, поступилися. МФА U-15 у рідних стінах не могла нічого протиставити супернику, повністю проваливши цю гру. Уже в першій половині зустрічі рахунок був 0:3 на користь киян, а в другому таймі господарі один м’яч відквитали, проте отримали ще й 4-й у власні ворота й у підсумку зазнали фіаско – 1:4.

Вся надія була на команду U-14, яка грала на виїзді. Саме це протистояння стало одним із найдраматичніших для мукачівців. У першому таймі наші хлопці зуміли реалізувати дві свої нагоди, й на перерву йшли з дуже оптимістичним рахунком – 2:0, який цілком влаштовував закарпатський клуб. Але друга половина зустрічі перевернула все з ніг на голову – господарі зуміли зібратися і вколотили три м’ячі в наші ворота, у підсумку здобувши потрібну перемогу – 3:2, й відправили МФА в першу лігу.

А от команда ужгородської СДЮСШОР U-14 мала більш приємну місію – боролася за нагороди. Потрапивши в групу Б до компанії з київського «Динамо», одеського «Чорноморця» та моршинської «Скали», підопічні Тараса Вайданича поступилися в усіх поєдинках групового етапу.

Посівши четверту сходинку, ужгородці в матчі за 7-ме місце зійшлися з аутсайдером групи А «УФК-Дніпро» й таки зуміли добитися перемоги та стали в підсумку сьомими.

Семен МИХАЙЛИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*