Духовна міжконфесійна рада Закарпаття прийняла звернення щодо утвердження миру

Духовна міжконфесійна рада Закарпаття закликає всіх віруючих продовжувати молитися за мир і благополуччя в Україні та на Закарпатті, а причетних до розпалювання військового конфлікту на сході України –припинити штучне загострення ворожнечі через поширення неправдивої пропаганди та інформаційних маніпуляцій.

«Закликаємо до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно, і тих, хто прийшов на українську землю зі злочинними та загарбницькими намірами», – йдеться у тексті.

«Релігія не повинна використовуватися як інструмент для штучного розпалювання ворожнечі та ескалації конфлікту, а бути джерелом миру, порозуміння та любові. Ми як глави церков і релігійних організацій Закарпаття звертаємось до наших віруючих для того, щоб кожен своїм власним прикладом показав прагнення до миру та взаємного прощення, виявляв повагу та терпимість до представників інших конфесій… Добродійність та взаємодопомога співгромадян здатні ще більше згуртувати українське суспільство, зміцнити соціально-культурну ідентичність багатонаціонального народу України та Закарпаття. Ми переконані, що налагодження широкого суспільного діалогу, співпраця між владою та громадськістю у прагненні до необхідних змін та дотримання основоположних прав сприятимуть утвердженню миру, згуртуванню нації, виходу з економічної та політичної кризи, проведенню життєво необхідних реформ.

Просимо у Всемогутнього Бога миру для всього українського народу та Закарпаття!» – наголошується у зверненні, прийнятому 3 грудня в с. Поляна на Свалявщині.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*