ДИТЯЧА ЗАЛІЗНИЦЯ

ВІДКРИЛА ЛІТНІЙ СЕЗОН

Із 1 травня в Ужгороді знову запрацювала дитяча вузькоколійна залізниця. У перший рейс локомотив повели машиніст Іван Груник (начальник Львівської залізниці) та помічник машиніста Геннадій Москаль (голова Закарпатської ОДА).

Саме завдяки їм унікальний об’єкт після семилітнього простою вдалося відновити в серпні 2016-го. Навесні цього року паводок на Ужі підтопив колію дитячої вузькоколійки, однак, на щастя, не завдав їй шкоди. Тому літній сезон тут почали планово й без будь-яких ексцесів.

«У Геннадія Москаля є така риса характеру – спонукати працювати добровільно-примусово, – напівжартома зазначив на урочистостях І. Груник. – За його ініціативою ми повністю відремонтували рухомий склад і обладнання залізниці до 25-річчя Незалежності України, а сьогодні знову запустили її в роботу. Відтепер дітки, що відвідують залізничний гурток, зможуть проходити не тільки теорію, а й займатися практикою. А містяни й гості Закарпаття знову мають нагоду покататися з вітерцем уздовж Ужа. Щиро вітаю всіх зі святом!»

У перший цьогорічний рейс потяг вирушив у супроводі духового оркестру, причому всі місця для дітей і їхніх батьків того дня були безкоштовними, повідомляє прес-служба ОДА.

Для довідки. Ужгородську дитячу вузькоколійку почали будувати в 1945-му, а запустили в 1947-му. З тих пір вона працювала в літній сезон без перерви 62 роки. У 2009-му через брак фінансування об’єкт закрили, а для відновлення роботи знадобилося аж сім років. Ця дитяча залізниця – найкоротша в Україні, довжина її колії становить 1,2 км. Однак для багатьох поколінь закарпатців вузькоколійка на березі Ужа стала одним із символів обласного центру, тому її запуск став особливою подією для всього краю.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*