ЕКОНОМІЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ АКТУАЛЬНЕ ДЛЯ СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ

Днями в Ужгороді відбулося чергове засідання правління Закарпатської облспоживспілки.

Члени правління та запрошені керівники райспоживспілок і окремих споживчих товариств розглянули підсумки господарювання за І квартал цього року. Так, за січень – березень забезпечено зростання загального товаро­обороту на 5,8% (порівняно з 2017-м). Це стосується як підприємств роздрібної торгівлі (+6,2%), так і ресторанного господарства (+4,6%), а також збільшена на 5,6 % реалізація власної продукції. За цей час населенню продали її на понад 40 млн грн. Зростання роздрібного товарообороту забезпечили практично всі райспоживспілки. Водночас доповідачі звернули увагу на необхідність постійної модернізації діючої мережі закладів торгівлі, ресторанного господарства й виробничих підприємств, цехів: протягом І кварталу цього року на осучаснення 20 закладів спрямували близько 800 тис. грн цільових коштів.

Коментуючи підсумки засідання, голова правління Закарпатської облспоживспілки Василь Цап зосередив увагу на проблемах споживчої кооперації краю, що накопичувалися роками. З настанням тепла на Закарпатті значно побільшало туристів, до зустрічі яких долучаються й кооператори. Відтак планується семінар-нарада з питань осучаснення мережі торгівлі та громадського харчування на базі Іршавської райспоживспілки. Не менш відповідальним іспитом для спілчан стане й чергова звітно-виборча кампанія, що завершиться ХVII з’їздом споживчої кооперації Закарпаття.

Владислав БИЛЬОВ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*