Електронна медицина незабаром запрацює і в нас?

Експерти проектного офісу при Мінохорони здоров’я та професійних організацій навчали лікарів з усієї області роботі з «eHealth». Електронна система охорони здоров’я стане обов’язковою з серпня 2018-го, але готуватися до її впровадження заклади краю почали ще минулого літа.

Вже сьогодні до «eHealth» приєдналися 7 медустанов Закарпаття (Виноградівська райлікарня, Воловецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Рахівський ЦПМСД, Ужгородський РЦПМСД, Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Мукачево, Закарпатський обласний медично-інформаційний центр, Комунальний заклад Чопської міськради).

Впровадження «eHealth», насамперед, спрямоване на підвищення якості медичних послуг і стане основою для нової системи виплат «гроші ходять за пацієнтом»: держава платитиме певну суму за кожного, хто уклав із лікарем спеціальну угоду – декларацію. А пацієнти самі обиратимуть, послугами якого фахівця первинної меддопомоги користуватися. Таким чином хороші лікарі від цього виграють – зможуть отримувати достойну зарплатню, а до недобросовісних хворі не підуть. 
Під час семінару головні лікарі спілкувалися з розробниками – командою проектного офісу при МОЗ – про те, якою вони б хотіли бачити систему в майбутньому. Тестова експлуатація «eHealth» – спеціальний етап для виявлення та усунення максимуму недоліків.

Своїм освітнім туром проектний офіс планує охопити всі регіони України (крім тимчасово окупованих територій). Ужгород став сьомим у списку. Далі команда помандрує до Львова та Івано-Франківська. Тур відбувається за підтримки проекту «EDGE», що фінансується Урядом Канади, та проекту «U-LEAD». На розробку системи не витрачено жодної гривні бюджетних коштів чи кредитних засобів. Після завершення процесу й дослідження щодо інформаційної безпеки її отримає на баланс спеціально створене для цього державне підприємство, інформує обласний Центр здоров’я.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*