СЕНТ-МІКЛОШ НА ТРИ ДНІ ВІЗЬМУТЬ У ОБЛОГУ лицарі

25 – 27 травня в замку Сент-Міклош у Чинадійові Мукачівського району відбудеться міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош», названий на честь казкового закарпатського крилатого коня.

Програма, як завжди, цікава. У п’ятницю – лицарські бої, показові танці та майстер-класи, реміснича зона, кінні виступи, концертна програма й вогняне шоу. Завершиться день середньовічною дискотекою.

В суботу о 12-й стартує урочисте відкриття фестивалю з парадом учасників, представленням клубів і вітальними словами організаторів та почесних гостей. Затим бої лицарів (бугурти), лицарські та кінні турніри, танці та майстер-клас, увечері знову вогняне шоу. Опівночі – літературна частина «БардВатра».
У неділю програма така ж , як попереднього дня, а о 18-й – нагородження переможців і закриття фестивалю.
Організатори також пропонують екскурсії замком, середньовічні забави – стрільбу з лука та арбалета, метання списа, фото в обладунках, ігри, турнір лучників. Діятимуть ще й середньовічний ярмарок, польова кухня «Ситий Татош» та дитячий майданчик. Буде й поетичний конкурс імені Ілони Зріні та Імре Текелі.

Марта ЗАГАТЯНСЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*