Фестиваль ріплянки пройде у Колочаві. Мняцкані булі тут традиційно готують із бринзою

Село Колочава на Міжгірщині, яке славиться 10 музеями, запрошує 15 червня на перший фестиваль ріплянки. Він пройде на  території музею “Старе село”. А його організатором є виходець із, села екс-нардеп Станіслав Аржевітін.

Головний продукт фесту – картопля (тут її називають ріпа, булі). Як розповів нам міжгірський журналіст, уродженець Лозянського Василь Пилипчинець, Колочаву вважають столицею ріплянки на Міжгірщині. Поділився і секретом її приготування. Виявляється, йдеться про картопляне пюре (тут кажуть мняцкана ріпа), до якого додають кукурудзяне борошно, бринзу, шкварки і смажену цибулю. На святі готуватимуть ріплянку по-колочавськи, а ще будуть інтерактивне театралізоване дійство з історії села, танц-клас колочавської коломийки. Збираються влаштувати і гру в лопташ – колочавський бейсбол.

Оксана НЕВИЦЬКА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*